ВМС підтвердили удар по російському судну в окупованому Криму

Українські військові сьогодні, 21 квітня, атакували російський корабель "Коммуна" в окупованому Севастополі. Про це повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

Розповідаючи про інцидент, Плетенчук зазначив: "Сьогодні в Криму українські ВМС пошкодили ще один корабель російського чорноморського флоту "Коммуна". Характер пошкоджень ще не встановлений. Однак, корабель більше не здатний виконувати свої завдання. Подібні атаки будуть тривати, поки у Росії не закінчаться кораблі або вони не покинуть Крим".

Деталі про корабель "Коммуна"

Пароплав "Коммуна" є найстарішим кораблем в російському флоті. Він був спущений на воду ще у 1913 році під час Першої світової війни і приєднався до Балтійського флоту у 1915 році.

До цього часу корабель базувався в окупованому Севастополі та належав Чорноморському флоту Росії. "Коммуна" був призначений для пошуку та порятунку підводних човнів, а також використовувався як носій підводних апаратів. Це єдиний корабель в Чорному морі, який може виконувати подібні завдання.

Раніше стало відомо, що у Севастополі корабель загорівся після ракетної атаки.

У цей же день у Севастополі стався сильний вибух, в результаті якого окупанти закрили Кримський міст для руху транспорту. На півострові оголошено небезпеку через можливі ракетні атаки.

Варто згадати, що тимчасово окупованому Криму 17 квітня атакували військовий аеродром у Джанкої. Свідки повідомляли про кілька потужних вибухів близько о 3:40 ранку.

Після цього на аеродромі сталася сильна пожежа, яку зафіксував супутник, показавши шість осередків полум'я.