ВМС України оцінили поточний стан російського флоту

Чорноморський флот РФ втратив близько третини кораблів

З початку війни в Україні Чорноморський флот РФ втратив приблизно третину своїх кораблів. Про це заявив речник Військо-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час телемарафону.

Якщо говорити мовою цифр, то можна казати про третину. Проте важливим є і якісний показник, тож є багато над чим працювати. У першу чергу це стосується носіїв крилатих ракет, яких росіяни мають десяток в акваторії Чорного моря – сказав він.

Речник ВМС наголосив, що не варто недооцінювати російських окупантів, які постійно присутні в акваторії Чорного моря.

Вони постійно працюють в повітряному просторі, використовуючи винищувальну і розвідувальну авіацію. Це є реальною проблемою для України – підкреслив Плетенчук.

Наразі російський Чорноморський флот зазнав значних втрат, проте їхня кількість є значною. Це може стати проблемою для України в подальшому. Варто зазначити, що росіяни намагаються захистити свої кораблі від атак українських морських дронів, сховавшись у бухті та блокуючи вхід затопленими баржами, так само, як це було при захопленні Криму.

За даними Військо-Морських сил України, на сьогодні знищено 25 бойових одиниць Чорноморського флоту, а 15 знаходяться на ремонті через суттєві пошкодження.