Внаслідок негоди знеструмлено п’ять областей

П’ять областей без електропостачання через негоду
П’ять областей без електропостачання через негоду

Негода призвела до відключення електропостачання у 151 населеному пункті Київської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської областей, повідомив "Укренерго". З інших причин також залишилися без електрики 503 населених пунктів.

Через бойові дії енергопостачання відсутнє у Донецькій, Харківській та Херсонській областях. Технічні проблеми спричинили відключення в Дніпропетровській та Одеській областях.

Експерти "Укренерго" відновили роботу обладнання, пошкодженого російськими безпілотниками, що покращило надійність постачання електроенергії Криворізького енерговузла.

19 липня обленерго вводить обмеження на споживання електроенергії протягом усього дня. З 09:00 до 23:00 діятимуть три черги відключень, з 23:00 до 24:00 - дві черги.

Вчора, 18 липня, Київ потерпав від сильних дощів та буревію. Заливи та грози спостерігалися у різних районах міста.

Україна продовжує відключення світла через ракетні атаки з боку агресора. Однак з серпня ситуація має покращитись.

Радник прем'єр-міністра та член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко повідомив, що з 20 липня ймовірно ситуація з енергопостачанням почне поліпшуватись, спека пом'якшиться, а графік відключень буде легшим.

Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації до 2035 року, що передбачає перегляд існуючого підходу до розбудови енергосистеми.

Читайте також