Водіям роз'яснили, як замінити видані вперше права без складання іспитів

У руках документи і свідоцтво
У руках документи і свідоцтво

МВС опублікувало інформацію про обмін водійських прав на два роки

Міністерство внутрішніх справ України опублікувало інформацію про обмін водійських прав, які видані на два роки і потребують поновлення.

За даними МВС, водії можуть обміняти свої посвідчення починаючи з дня після закінчення терміну дії. Міністерство пропонує три способи отримання нового посвідчення: особисте звернення до сервісного центру МВС, онлайн-замовлення через Кабінет водія або через мобільний додаток Дія.

Для обміну посвідчення у сервісному центрі МВС водіям потрібно отримати талон на обслуговування, мати при собі паспорт з позначкою про реєстрацію, копію реєстраційного номера платника податків та чинне посвідчення водія. У період дії військового стану медична довідка не є обов'язковою для процедури обміну.

Онлайн-процедура обміну посвідчення передбачає авторизацію в Кабінеті водія або додатку Дія, вибір послуги, вказання причини видачі нового документа та вибір типу посвідчення. Також водії можуть вибрати спосіб отримання нового документа: у сервісному центрі МВС, у відділенні Укрпошти або кур'єрською доставкою.

МВС зазначає, що якщо водій має більше двох порушень правил дорожнього руху, обмін посвідчення стає неможливим. У такому разі необхідно повторно скласти теоретичний та практичний екзамени в сервісному центрі МВС.

Аналогічна процедура передбачена для водіїв, позбавлених прав користування транспортним засобом. Вони повинні пройти повторне навчання в автошколі та скласти іспити, після чого отримають нове посвідчення на два роки.

Громадяни можуть отримати додаткову інформацію та консультації звертаючись за телефоном (044) 290-19-8 або відвідуючи офіційні сторінки Головного сервісного центру МВС у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм. Крім того, відповіді на найчастіші запитання та корисну інформацію можна знайти на офіційному веб-сайті МВС.

Нагадаємо, що військовозобов'язані водії за кордоном зможуть замінити права лише за певних умов.

Читайте також