Водіям з України в Німеччині дали час до 1 жовтня: штрафи від 70 євро та конфіскація авто

Штрафи та конфіскація авто в Німеччині
Штрафи та конфіскація авто в Німеччині

У Німеччині вводять нові правила для автомобілів українських біженців

Міністерство закордонних справ України повідомило про введення нових правил для автомобілів українських біженців, які проживають у Німеччині. Згідно з цими правилами, українські водії, які проживають у Німеччині понад рік, зобов'язані до 1 жовтня зареєструвати свої автомобілі у німецькій системі. Таку інформацію оприлюднив посол України в Німеччині Олексій Макєєв на своїй сторінці у Фейсбук.

Згідно з цими новими правилами, біженці зобов'язані офіційно поставити свої машини на облік у ФРН. Проте, участь у дорожньому русі транспортного засобу на іноземній реєстрації без його перереєстрації німецькими органами та без зміни номерів не може перевищувати одного року.

Отже, власне, приїхали. І з 1 жовтня продовжувати доведеться вже національний рух - з німецькою реєстрацією... Тобто, раптом ви поїхали з України, скажімо, влітку 2024, то рік вашого "міжнародного руху" у вас ніхто не забере. І ваш дедлайн перереєстрації буде влітку 2025 року - пояснив Макєєв.

Зазначено, що ці нові правила застосовуватимуться тільки до тих, хто перебуває в Німеччині зі статусом тимчасового захисту. Українським біженцям не потрібно знімати свої автомобілі з реєстрації в Україні. Вони можуть залишити їх українській реєстраційній базі МВС і не підлягати митному оподаткуванню. Таким чином, автомобілі будуть перебувати у митному режимі "тимчасового вивезення" та матимуть право на зворотне ввезення в Україну, повідомив посол України.

Читайте також