Воєнний експерт спрогнозував, за яких умов росіянам вдасться зібрати сили для великого наступу

Російська армія може наступити лише ближче до осені

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь повідомив, що розрахунки показують, що широкомасштабний наступ російської армії буде можливий лише ближче до осені, а ще більш ймовірно - наприкінці року. Якщо Сполучені Штати повернуться в стрій, то Росії буде важко розпочати наступ.

Експерт зауважує, що росіяни мають проблеми з технікою, тому вони не зможуть швидко відновити її та навіть мобілізувати достатню кількість військ для наступу. Військовий аналітик також наголошує, що українська армія ефективно використовує наявні ресурси для знищення техніки та особового складу противника.

Українські сили зосереджуються на обороні та готують наступальні операції

Головне завдання української армії зараз - стояти на рубежах, будувати фортифікаційні споруди та підготуватися до наступальних операцій. Це дасть змогу утримати росіян і в перспективі змінити хід війни. Українські військові вдало стабілізували ситуацію на фронті, але Росія може готувати новий контрнаступ. Президент Володимир Зеленський зазначив, що зимові місяці були досить важкими.