Воїн ЗСУ 41 день тримав підвал у Авдіївці

Боротьба за позиції в Авдіївці

Бої на фронті в Україні стають все контактнішими. Одна з атак у районі міста Авдіївка призвела до того, що двоє українських воїнів опинилися під завалами в підвалі бункера.

«Вони оточили нас і почали кидати гранати. Вони кричали: «Здавайся – будеш живий». Не було сенсу здаватися, бо мене б розірвали», – розповів 39-річний Владислав Молодих, позивний «Молот».

Владислав Молодих протримався у підвалі 41 день і зміг вижити. Битва за бункер у Авдіївці є лише малою частиною багатьох зіткнень, що відбуваються на фронті. Воїни з України важко захищаються і атакують в умовах війни, яка більше ведеться у ближньому бою, коли не вистачає снарядів, а Росія намагається продовжувати наступ.

Атака і втеча

Молодих опинився у Авдіївці за пол-року до початку російської агресії. Він разом з іншими бійцями оборонявся у покинутому будинку, під яким був підвал. Під завалами загинули двоє воїнів, а Владиславу вдалося залишитися живим.

Він пробув у підвалі в самоті протягом декількох днів, не маючи засобів зв'язку зі світом та закінчуючи їжу. Через два тижні, один з його товаришів вирішив тікати, бо не хотів помирати від поранень і голоду.

Молодих вирішив залишитися, але опинившись у самоті в підвалі. Він мало не втратив свідомість і готувався до смерті. Але потім стало тихо, і він почув, що хтось кликає його на ім'я.

Порятунок

Молодих був врятований солдатом із його військового підрозділу. Після порятунку Авдіївка була захоплена російськими військами, але обидва воїни сподіваються повернутися до бою.

Останніми тижнями наступ російських загарбників у районі Авдіївки сповільнився. Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський зустрівся з головою військового комітету НАТО і обговорив потреби українських захисників.

Джерело: The New York Times