Воїни 128 бригади показали, як відбивали наступ РФ біля Шахтарська

Бойові дії військових біля Шахтарська
Бойові дії військових біля Шахтарська

Окупанти наступають біля Шахтарська та Богоявленки. За інформацією проєкту Deep State, росіянам вдалось просунутись у цьому районі та захопити позиції ЗСУ.

У перші дні російського наступу на Шахтарськ оборону тримала 128 гірсько-штурмова бригада. Бійці цієї бригади продемонстрували відео боїв та знищення ворожої техніки.

На кадрах видно динаміку боїв, засідку та ураження танку з РПГ. Також найбільш ефектний момент - постріл танка по БТР впритул.

За даними 128 ОГШБр в Telegram, ворог застосував приблизно 40 одиниць техніки в районі між Пречистівкою та Золотою Нивою в сторону Новоукраїнки та Шахтарського.

Бійці Сил Оборони продовжують робити все можливе, щоб зупинити ворога, але окупанти мають перевагу у кількості ресурсів. Крім того, їм допомагають традиційні помилки.

Росіяни зайшли в Селидове та Богоявленку, підняли свої прапори та зафіксувалися в адміністративних будівлях.

У Селидовому окупанти розстріляли мирних мешканців. Започатковано розслідування цього інциденту.

Сотні українських військових з чотирьох бригад намагаються втримати вразливий виступ на південь від Покровська та місто Селидове, незважаючи на критичну загрозу опинитися в оточенні. Про це повідомив аналітик Forbes Девід Екс.

Також противник атакував населений пункт біля Шахтарська використовуючи техніку та піхотні групи з метою прорватись до Великої Новосілки.

Читайте також