Володимир Івасюк – 75: пам'яті основоположника української естради

Володимир Івасюк: 75 років від дня народження

Сьогодні, 4 березня, виповнюється 75 років від дня народження славетного буковинця, Героя України Володимира Івасюка. Доля виділила йому лише 30 років життя, але за цей час він створив багато творів. Він був композитором, лікарем і художником. Його пісні стали символом відродження української культури.

Володимир Івасюк написав багато відомих пісень, таких як "Відлітали журавлі", "Червона рута", "Пісня буде поміж нас" та інші. Його творчість була популярною не тільки в Україні, але й за кордоном. Багато відомих співаків виконували його пісні. Найвідомішою з них стала "Червона рута". Вона стала офіційною візиткою збірної України з футболу.

Володимир Івасюк висловлював свою антирадянську позицію і не хотів писати музику на російські тексти. Це спричинило конфлікт з владою. У 1979 році він помер, але його творчість залишається живою і популярною до сьогодні. Володимир Івасюк був справжнім патріотом України і символом відродження української культури.

Французи, італійці, росіяни і всі інші народи співають своїми мовами, і їх ніхто не називає націоналістами. А ми, українці, вже з самої колиски стаємо націоналістами, якщо матері співають нам українські колискові. Тому нас перевиховують у концтаборах. 

Володимир Івасюк

Володимир Івасюк став легендою української музики. Він помер у віці 30 років, але його творчість залишилася назавжди. Всі його пісні стали символом сил і багатства української культури. Володимир Івасюк завжди буде пам'ятатися як великий композитор і патріот України.