Ворог атакував поблизу Вовчанська. Половина боїв на Покровському напрямку – Генштаб

Обгортки мінометів на передовій близько Вовчанська
Обгортки мінометів на передовій близько Вовчанська

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом, від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень, з яких майже половина були на Покровському напрямку.

Сьогодні на Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у ряді населених пунктів, зокрема в Сухій Балці, Воздвиженці, Новоолександрівці та інших. Захисники відбили 22 атаки, але 14 боєзіткнень продовжуються.

Також окупанти вчергове обстрілюють прикордонні села і селища Сумської та Чернігівської областей. Унаслідок обстрілів районів населених пунктів постраждали Нові Вирки, Манухівка, Відродженівське та інші. Загарбники також здійснили авіаудари по різних населених пунктах, скинувши 31 керовану авіабомбу.

На Лиманському напрямку

Загарбницька армія шість разів штурмувала позиції наших захисників біля Макіївки, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі. П’ять боїв завершено, один триває.

На Сіверському напрямку

Впродовж дня відбулося п’ять боєзіткнень. Ворог наступав поблизу Спірного та Верхньокам’янського, але отримав жорстку відсіч.

На Краматорському напрямку

Тривають два боєзіткнення неподалік Часового Яру. Ще одну атаку, у районі Білої гори, наші воїни зупинили.

На Торецькому напрямку

Окупанти збільшили кількість атак до чотирьох. Захисники змогли відбити одну атацію біля Торецька та Залізного, але бої тривають. Крім того, загарбники здійснили п’ять авіаударів, скинувши сім КАБів на Торецьк.

На Курахівському напрямку

Загарбники тричі атакували поблизу Красногорівки та Костянтинівки, але зазнали поразки.

На Оріхівському напрямку

Противник вдарив авіацією, використовуючи 30 НАР, по району населеного пункту Білогір’я.

На Придніпровському напрямку

Росіяни не мали успіху п’ять разів атакуючи позиції наших військ. Вдарили 15 некерованими ракетами по Миколаївці. На інших напрямках фронту ситуація без змін.

Також варто зазначити, що російські окупанти захопили села Лисичне та Іванівка в Донецькій області, а також продовжують просуватися в декількох інших населених пунктах.

Читайте також