Ворог атакував ракетами та дронами: деталі нічної атаки РФ

Сили ППО знищили 17 ударних безпілотників і ракету Х-59

У ніч з 7 на 8 квітня Повітряні сили ЗСУ знищили 17 ударних безпілотників і керовану авіаційну ракету Х-59, які були запущені російськими військами. За весь період ворог запустив 24 дрони. Операція ППО проводилася в п'яти областях України.

Повідомляється, що удар був завданий з підконтрольної території Запорізької області та Криму. Ударною зброєю стали керована авіаційна ракета Х-59 та 24 безпілотники типу "Shahed-131/136". Силами оборони України були залучені винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби.

Підсумок протиповітряного бою:

  • Збита керована авіаційна ракета Х-59 в Дніпропетровській області.
  • 17 ударних безпілотників типу "Shahed-131/136" в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Продовжується агресія Росії проти України

Наразі триває 775-та доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За останню добу відбулося 76 бойових зіткнень, під час яких ворог здійснив 7 ракетних та 104 авіаційних удари, а також 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Нажаль, це призвело до загибелі та поранень серед цивільного населення.