Ворог готується до нових спроб прориву Часового Яру: аналіз ISW

Російські війська Південного угруповання в Донбасі готуються до нових атак. Про це повідомили у ЗВО. За останні дні воїни продовжують наступати на деяких ділянках фронту, проте не зробили жодного успіху. Зазначається, що російські війська перегруповуються між Сіверськом та Мар'їнкою, щоб здійснити прорив до Часового Яру. Це пояснюється зменшенням активності атак на цій ділянці.

Також, відомо, що російські війська просунулися в околиці Донецька та Запоріжжя та забезпечили додаткові успіхи на цих напрямках. Українські сили відбили кілька атак росіян та залишаються на своїх позиціях.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець попереджав, що російське Південне угруповання військ (наразі дислокується між Сіверськом і районом Мар’їнки) перегруповується для підготовки до нових спроб прориву до Часового Яру.

Зведення Генштабу ЗСУ свідчать про незначний успіх російських військ у деяких районах, але загалом ситуація залишається під контролем української армії.

Російські атаки в донецькому напрямку

Відповідно до геолокаційних кадрів, російські війська просунулися вздовж вулиці Чайковського в Красногорівці. Однак, офіційного підтвердження цієї інформації ще немає.

Також, російські війська продовжують наступати на південний схід від Сіверська та намагаються здійснити прорив до Часового Яру. Українські сили відбили їхні атаки в декількох населених пунктах та зберігають контроль над цим районом.

Російські війська здійснили атаки в Новому мікрорайоні, біля Іванівського, Кліщіївки, Ступочок.

Російські атаки в запорізькому напрямку

Зведення служби розвідки ЗСУ свідчать про просування російських військ на захід від міста Донецька і в районі кордону Донецько-Запорізької областей. Однак, ці дані ще не мають офіційного підтвердження.

На сьогоднішній день, ситуація на фронті залишається напруженою, але українські війська відбивають атаки росіян та стежать за рухом противника. Російське Південне угруповання військ готується до нових спроб прориву, але досягнення успіху неможливе без сильного опору української армії.