Ворог вчиться доволі швидко: росіяни змогли модернізували ракети Х-101

Україна виявила, що російські ракети змінилися після початку вторгнення в 2022 році

Представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький розповів, що ракети Х-101, які використовує ворог, відрізняються від тих, що були використані раніше. За словами Скібіцького, окупанти швидко навчилися і відкинули "глуху" оборону.

Скібіцький підкреслив, що ракети Х-101 мають активну систему радіоелектронної боротьби, активний захист, теплові пастки та інші нові функції.

За його словами, Україна повинна розвивати протиповітряну оборону і забезпечити захист військово-промислового комплексу (ВПК) з метою виробництва продукції.

Скібіцький також зазначив, що Україна має вживати контрнаступальні заходи, щоб не допустити втрат територій, і навів приклад досвіду 2023 року.

Представник Головного управління розвідки Міноборони розповів, що у літній період 2022 року Москва прийняла ряд законів та урядових постанов, які ввели підприємства оборонно-промислового комплексу у воєнний режим.

Кількість робочих днів на підприємствах збільшилася, зокрема, деякі працюють у три зміни. Проте, це не означає, що все гаразд у оборонній промисловості.

За словами Скібіцького, головна мета росіян зараз - відновлення пошкодженої техніки і підготовка до бойових дій.

Також вони зосереджуються на виготовленні нового озброєння, включаючи артилерійські системи, бронетанкове озброєння, бронетранспортери і ракети.