Ворог випустив по Одесі ракету, влучив у медзаклад Херсона: ситуація в регіонах

Станом на 9.00 за даними обласних державних адміністрацій, ситуація в регіонах наступна:

Чернігівщина

Протягом доби спостерігалось 9 обстрілів, що включають 46 вибухів. Ворог із мінометів, артилерії та АГС обстрілював Новгород-Сіверський, Чернігівський та Корюківський райони. Про втрати серед місцевого населення та пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

Сумщина

Вночі росіяни здійснили чотири обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 10 вибухів з міномету та АГС. Обстрілів зазнали Шалигинська та Есманьська громади. Без наслідків.

Вчора росіяни здійснили 39 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 331 вибух – з мінометів, артилерії, танку, СПГ, АГС, обстріли дроном камікадзе та скидання ВОГ з БпЛА. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Шалигинська, Середино-Будська громади. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок у Білопільській громаді, а також лінії електропередач у Краснопільській громаді.

Запорізька область

Минулої доби ворог завдав 182 удари по 17 населених пунктах області. Ворог вислав 5 авіаснарядів по Малій Токмачці, Новодарівці та Роботиному, вчинив 7 РСЗВ-обстрілів Новоданилівки, Малої Токмачки та Роботиного, а також здійснив 48 БПЛА-атак по Малинівці, Чарівному, Лобковому та Новоданилівці.

122 артобстріли було зафіксовано у Гуляйполі, Залізничному, Новодарівці, Левадному, Білогір'ї, П'ятихатках, Кам'янському та інших прифронтових містах і селах. Внаслідок артилерійського удару військовослужбовців РФ по житловому будинку загинув 67-річний житель Малої Токмачки.

Дніпропетровщина

Вчора вдень спостерігалися артобстріли та атаки дронами-камікадзе по Нікопольщині. Ворог вів вогонь у райцентрі, Мирівській, Марганецькій та Покровській сільських громадах. Туди агресор випустив майже 40 снарядів, а також застосував БпЛА сім разів.

В результаті ворожої атаки двоє 53-річних чоловіків отримали травми, несумісні з життям. Вони лікуватимуться вдома. Також було зафіксовано пошкодження на промисловому підприємстві, навчальному закладі та приватних будинках.

Харківщина

Артилерійськими та мінометними обстрілами окупанти завдали ударів понад 20 населеним пунктам Харківщини. Зазнали обстрілів Уди, Алісівка, Козача Лопань, Лук'янці, Вовчанськ, Ветеринарне, Дворічна, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка та інші. Також окупанти взяли в приціл Кругле у Куп'янському районі та здійснювали авіаудари.

Луганщина

Рашисти продовжують наступ на Білогорівку та поблизу Новоєгорівки. Також окупанти вживали дії проти Серебрянського лісу та села Красноріченської громади. Усього противник здійснив 158 обстрілів (569 снарядів).

Донеччина

Минулої доби під вогнем рашистів опинилися смт Петрівка, смт Курахівка, смт Гостре, Часів Яр, с. Колодязі, смт Очеретине, смт Желанне, смт Цукурине, с. Ставки, с. Предтечине, смт Керамік, Красногорівка, с. Тихонівка, с. Рай-Олександрівка, Селидове, Новогродівка.

В результаті було пошкоджено 20 житлових будинків (включаючи 14 багатоквартирних), три господарські споруди, сім цивільних автомобілів, вантажний автомобіль, дві ЛЕП, два газопроводи, аптека, адмінбудівля лікарні, універмаг, службовий автомобіль та магазин. Унаслідок ворожих атак загинула одна людина, а ще шестеро осіб отримали поранення.

Миколаївщина

Ворожі артилерійські обстріли було зафіксовано в населеному пункті Куцурубської громади. Постраждалих немає. Також окупанти обстріляли с. Іванівку Куцурубської громади, внаслідок чого виникли пошкодження приватних будинків та господарських споруд, а також легкових автомобілів. Без постраждалих.

Одещина

Ворожа ракета Х-59 була випущена по Одесі, але наші сили ППО відповіли та збили її. Уламки пошкодили незаселену новобудову та багатоповерхівку, але без постраждалих.

Херсонщина

Упродовж доби противник здійснив 37 обстрілів (164 снаряди) по області, включаючи 10 обстрілів (37 снарядів) у м.Херсоні. Окупанти атакували 11 населених пунктів області, а також медичні установи та навчальний заклад у Херсоні.

Також було зафіксовано обстріл с.Львове, в результаті якого 83-річна жінка отримала травми, які несумісні з життям. Тіло жінки було знайдено під час перевірки інформації про пошкодження майна внаслідок обстрілу. Окупанти також атакували Херсон, пошкодивши медичний заклад та травмувавши двох жінок.

Херсонщина

Упродовж доби противник здійснив 37 обстрілів (164 снаряди) по області, включаючи 10 обстрілів (37 снарядів) у м.Херсоні. Окупанти атакували 11 населених пунктів області, а також медичні установи та навчальний заклад у Херсоні.

В результаті ворожих атак двоє цивільних от