Ворог влучив в енергетичну інфраструктуру Миколаївщини та Одещини, є поранені

Російські загарбники атакували Одеську та Миколаївську області

У ніч на 10 квітня російські війська вдарили по Одеській та Миколаївській областях. Удари були спрямовані на об'єкти енергетичної інфраструктури, що призвело до поранень трьох людей. Про це повідомлено Силами оборони півдня.

В Одесі авіація російських загарбників атакувала ранком об'єкти критичної та транспортно-логістичної інфраструктури за допомогою ракет, включаючи балістичні. У результаті атаки двоє працівників транспортного підприємства зазнали поранень.

Також в Одесі пошкоджено енергетичний об'єкт, приватний будинок і кілька автівок. Одна людина отримала травми, повідомив міський голова Геннадій Труханов.

На Миколаївщині також сталася атака на об'єкт енергетики, але на щастя, пожежу вогнеборці змогли швидко локалізувати, не призвівши до постраждалих.

«Ворог увесь ранок «вітає» Одесу із Днем визволення. У місті росіяни поцілили по енергетичній інфраструктурі. Оцінюємо масштаби пошкоджень енергообʼєкта. Також постраждав приватний будинок та декілька автівок», – повідомив Труханов.

Уламки збитих дронів також спричинили пожежу на рекреаційному об'єкті в Очаківській громаді. Вогонь був швидко загасений, і ніхто не постраждав.

Інформація про атаку російських загарбників

У ніч на 10 квітня російські війська здійснили напад за допомогою різних типів ракет та ударних безпілотників типу Shahed. Було запущено 17 ударних безпілотників Shahed-131/136 з мису Чауда, випущено дві крилаті ракети «Іскандер-К» та одну балістичну ракету «Іскандер-М» з Криму. Українські ЗСУ здійснили захист, використовуючи зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Раніше в Одесі пролунав вибух, після чого Повітряні сили повідомили про ракету, яка приземлилася в акваторії Чорного моря в районі Одещини.

Це 777-й день повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу сталося 83 бойових зіткнення. Російські війська вдарили 11 ракетами та здійснили 108 авіаційних нападів, а також провели 149 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. У нічний час російські загарбники знову атакували Україну, випустивши 17 ударних безпілотників Shahed.