Ворог за підтримки авіації намагався витіснити ЗСУ із займаних рубежів на Авдіївському напрямку

Західній Україні 34 дня зміцнюються атаки військ Російської Федерації. Протягом доби військові ворога здійснили 74 наступи. Всього було 5 ракетних та 56 авіаційних ударів, а також 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Волині та Поліссі ситуація не змінилася. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська продовжують свою присутність на кордоні. Вони здійснюють розвідувальні дії та обстрілюють населені пункти з території РФ. Також вони збільшили кількість мінно-вибухових загороджень на кордоні. Постраждали такі населені пункти, як Чернігівська область, Сумська область та Харківська область.

На Куп'янському напрямку Українські війська відбили 8 атак біля Кислівки та Стельмахівки. Були обстріляні такі населені пункти, як Харківська область та Луганська область.

На Лиманському напрямку також були відбиті атаки противника. Зазнали обстрілів Новосадове та Іванівка. Також постраждали Невське та Терни.

На Бахмутському напрямку українські війська відбили 10 атак противника біля Білогорівки, Нового та Кліщіївки. Також було обстріляно Роздолівку та Калинівку.

На Авдіївському напрямку противник здійснив 18 атак на Новоолександрівку, Сокіл та Новопокровське. Були обстріляні Тарасівка та Новоселівка. Також постраждали Сокіл та Новопокровське.

На Новопавлівському напрямку українські сили продовжують стримувати ворога. Було відбито 10 атак на Георгіївку та Парасковіївку. Також обстріляні Костянтинівка та Водяне.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 5 атак біля Новодарівки та Роботиного. Були обстріляні Старомайорське та Оріхів. Також постраждали Полтавка та Роботине.

На Херсонському напрямку ворог спробував прорвати оборону в районі Кринок. Були обстріляні Миколаївка та Львове.

Успіхи ЗСУ

Протягом доби авіація та ракетні війська нанесли удари по пунктах управління та зосередженнях ворога. Також було знищено керовану авіаційну ракету.

Оперативні сили української армії продовжують протистояти російській агресії.