Ворожа атака на Суми. Оголошення Росією в розшук українських політиків. Головне за ніч

Українські політики перебувають у розшуку Росії. Німецький концерн Rheinmetall поставить прототипи артилерійських снарядів в Україну на 100 км. Постачання боєприпасів до Ізраїлю з боку США було призупинено.

Держава-агресор атакувала енергетичні об'єкти Сумщини

Російські загарбники здійснили авіаційний удар по енергетичних об'єктах Сумщини. У цей час на місці працюють відновлювальні служби. Щоб уникнути проблем з постачанням електроенергії, об'єкти критичної інфраструктури переводять на резервне живлення. Для забезпечення життєдіяльності міста також будуть застосовані резервні джерела живлення. Проводиться робота з відновлення енергетики.

Росія розшукує українських політиків

МВС Росії оголосило в розшук Олексія Данілова – колишнього секретаря РНБО України, Арсена Авакова – колишнього міністра внутрішніх справ України, Павла Клімкіна – колишнього главу МЗС України, Володимира Гройсмана – колишнього голову Верховної Ради та колишнього прем'єр-міністра, а також Юрія Стеця – колишнього міністра інформаційної політики України. Ця інформація була оприлюднена на сайті МВС РФ.

Rheinmetall поставить артилерійські снаряди в Україну

Генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що до 2024 року компанія поставить в Україну велику кількість артилерійських снарядів, включаючи прототипи з дальністю на 100 кілометрів. Rheinmetall наразі зосереджується на виробництві артилерійських боєприпасів, обсяг яких значно збільшився через конфлікт в Україні. У цьому році планується доставка до України великої кількості боєприпасів, включаючи далекобійні снаряди на 100 км.

Фінляндія будує завод для виробництва тротилу

Фінляндія збирається терміново побудувати завод для виробництва тротилу через критичний дефіцит вибухових речовин. Нагадуємо, що попит на TNT-вибухівку зрос у західних країнах через війну в Україні.

США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю

США призупинили постачання зброї до Ізраїлю, що викликало серйозне занепокоєння в ізраїльському уряді. Причини призупинення постачання поки що невідомі, представники адміністрації президента не надали коментарів. У зв'язку з цим рішенням посилилося напруження між двома країнами. Деякі американці критикують Байдена за його допомогу Ізраїлю, оскільки вважають, що Ізраїль порушує гуманітарні норми та вбиває цивільне населення в Газі.