Ворожий дрон пошкодив найбільший завод на заході України

Ворожий дрон збивав найбільший завод
Ворожий дрон збивав найбільший завод

На заході України завод з переробки олійних культур агрохолдингу "Кернел" пошкоджений внаслідок атаки російського безпілотника. Про це повідомляє компанія на Варшавській фондовій біржі. Пресслужба агрохолдингу зазначила, що робота заводу припинена, а пожежу вдалося загасити без постраждалих.

В даний час "Кернел" оцінює розмір збитків від атаки. Завод, який постраждав, є найбільшим у компанії та займає важливу роль в її виробничому ланцюжку.

Агрохолдинг "Кернел" до конфлікту на сході країни був лідером у світовому виробництві та експорті соняшникової олії, а також одним з провідних виробників та продавців бутильованої олії в Україні. Крім того, компанія займається вирощуванням та реалізацією інших агропродуктів.

За даними фінансового звіту, чистий прибуток "Кернел" за 2023 рік склав 299 млн доларів, що свідчить про значне поліпшення фінансових показників компанії. Виручка агрохолдингу в 2023 році зменшилася, однак прибутковість виросла вдвічі.

Протягом першого півріччя 2024 року чистий прибуток і EBITDA "Кернел" знизилися, пов'язане це зі зменшенням виручки. Незважаючи на це, компанія продовжує працювати та оцінювати збитки від атаки.

Раніше була повідомлена інформація про затримання посадовця Хмельницької міськради, якого підозрюють у зв'язках з ФСБ.

Читайте також