Вручення повістки зніматимуть на камеру: нардеп розповів подробиці

Вручення повістки зніматимуть на камеру
Вручення повістки зніматимуть на камеру

Співробітники ТЦК мають обов'язок фіксувати момент вручення повісток і для цього вони вже отримали достатню кількість бодікамер. Про це заявив Федір Вениславський, народний депутат та член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, в інтерв'ю Obozrevatel. Він додав, що фіксувати процес можуть не тільки працівники ТЦК.

За його словами, військовозобов'язаний, якому перевіряють документи або вручають повістку, також має право фіксувати процес. Він може фотографувати і знімати відео.

«Громадянин може робити те, що не заборонено. А це не заборонено», - зазначив Федір Веніславський.

Він також зазначив, що співробітники ТЦК мають право зупиняти людей на вулиці та вручати їм повістки, заповнюючи порожній бланк з підписом та печаткою.

«Якщо представник ТЦК має повноваження виписувати повістки, а військовозобов'язаний може бути мобілізований за законом, то проблем у місці виписування повістки не бачу», - додав нардеп.

Нагадаємо, з 1 серпня 2024 року деякі громадяни не матимуть права на відстрочку від мобілізації згідно з законом №10449, який вступив в силу у травні 2024 року і передбачав посилення мобілізації.

Варто зазначити, що електронний військово-обліковий документ має таку ж юридичну силу, як паперовий. Про це повідомило Директорат цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України. Електронний військово-обліковий документ можна зчитати за допомогою будь-яких засобів (телефони, планшети) з встановленим застосунком "Резерв+" і вбудованою камерою.

Читайте також