Всесвітньо відомі зірки закликали Конгрес США схвалити фінансування для України

Американські зірки закликали Конгрес США схвалити фінансування для України

Група всесвітньо відомих американських акторів, істориків, музикантів та активістів звернулася до Конгресу США із закликом схвалити фінансування для України. 36 американських зірок підписали відкритий лист, в якому вони висловили свою підтримку Україні та обурення щодо російської агресії.

«Українці борються за своє існування. На території, яку Росія окупувала, вона катує українських громадян, викрадає українських дітей та вбиває українських лідерів.  На території, до якої Росія може дотягнутися своєю зброєю, вона завдає ударів по цивільному населенню та рятувальникам.  Російські ракети, безпілотники та бомби руйнують церкви та пам'ятники Голокосту.  Російська окупація загрожує українським мусульманам, кримським татарам», - зазначено в листі.

Актори також підкреслили, що російські лідери відкрито заявляють про свою мету знищення української держави та українського народу. Російські пропагандисти щодня загрожують геноцидом.

«Прямо зараз Росія використовує ракети та планерні бомби, щоб знищити старовинне і гарне місто Харків, де колись проживало 1,5 млн людей, так само, як Росія знищила Маріуполь, Алеппо і Грозний», - зазначено в листі.

Американські зірки наголосили на тому, що українські збройні сили захищають і американські інтереси шляхом унеможливлення інших війн в Європі та стримування Китаю. Вони також відзначили, що українці самостійно розробляють та розгорнули власну зброю і щодня несуть важкі людські втрати.

«Але ми підводимо українців. Минуло 474 дні з того моменту, як Конгрес ухвалив закон на підтримку України. Це більша частина часу з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року. За час нашої бездіяльності Росія відновила свою армію. Вона готує новий наступ, випробовує Україну на всьому фронті та незаконно використовує хімічну зброю, щоб вибити українських солдатів з окопів», - зазначено в листі.

Знаменитості підкреслили, що поразка України загрожує міжнародній стабільності та може призвести до світових війн і юдолі мільйонів жителів. Вони закликали Конгрес США негайно схвалити фінансування та підтримку України.

Серед тих, хто підписав листа, залічуються такі знаменитості як Джей Джей Абрамс, Розаріо Доусон, Марк Хемілл, Шон Пенн, Барбра Стрейзанд та інші.

Сенаторка-республіканка Джоні Ернст повідомила, що нове фінансування для допомоги Україні може бути схвалено Конгресом США протягом наступних тижнів. Вона сподівається, що законопроєкт буде внесений на голосування у Палаті представників.