Встановлено особу росіянина, який знущався з українських полонених на Харківщині

Росіянин знущався з українських полонених
Росіянин знущався з українських полонених

Російські військові знущаються з українських полонених

1 червня з'явилося відео, на якому російські військові знущаються з українських військовополонених. На відео зафіксовані побиття, приниження, погрози, імітація розстрілу. Одного з росіян, який знущався з полонених, вдалося ідентифікувати. Журналісти отримали від нього підтвердження.

На відео видно п'ятьох російських військових, у деяких обличчя відкриті. Журналісти з'ясували, що один з росіян, який знімав відео, називається Барс. Він має помітне татуювання на шиї.

Російський військовий, який знущався з полонених, ідентифікували як Олексія Кіпріна з Санкт-Петербурга. У соцмережах він публікує фото у військовій формі з різних років та стверджує, що протягом останніх років стоїть на сторожі Росії. Є також інформація про його багаторічну службу у так званій міліції ЛНР.

За даними сайту "Миротворець", Кіпрін був військовослужбовцем "ЛНР". Наразі він перебуває у штурмовій групі 153-го танкового полку. Він активно публікує фото зі своєї служби.

Журналісти зв'язалися з Кіпріним, щоб отримати підтвердження, що це він на відео. Він відповів, що знущався з полонених, та поширив додаткову інформацію.

Офіційні листи про знущання військових РФ з українських полонених були надіслані до Міжнародного руху Червоного Хреста та ООН. Уповноважений Верховної Ради з прав людини сподівається, що ці організації здійснять конкретні кроки і засудять росіян.

Міжнародний рух Червоного Хреста продовжив членство РЧХ

Міжнародний рух Червоного Хреста продовжив членство Російського Червоного Хреста, хоча були виявлені порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також