Вступна кампанія в «фейкових ВУЗах» на ТОТ провалилася

Студенти з табличками «фейкових ВУЗів» на акції
Студенти з табличками «фейкових ВУЗів» на акції

За даними Центру національного спротиву, вступна кампанія, яку окупанти проводять на тимчасово окупованих територіях України, не йде за планом.

«Попри всі зусилля росіян зобразити світлу перспективу з їхнім приходом на захоплені і зруйновані території України, цьому невдалося», - зазначили в Центрі нацспротиву.

Незважаючи на обіцянки безкоштовної освіти, великих стипендій та працевлаштування, бракує охочих навчатися у «фейкових ВУЗах псевдоутворень ЛНР та ДНР».

Окупанти, не здатні заповнити аудиторії, вирішили приймати всіх охочих, але навіть це не допомагає. Головною причиною низького інтересу української молоді до «освіти» окупантів є перетворення системи освіти на пропагандистський елемент, а не на джерело знань.

Батьки та школярі розуміють, що навчання в таких «ВУЗах» не приносить жодних переваг, крім насильного впливу російської ідеології і втрати української ідентичності. Крім того, росіяни вербують школярів з цих територій до Нахімовського воєнно-морського училища, готуючи їх на солдатську службу для своєї злочинної війни. Випускникам шкіл на тимчасово окупованих територіях пропонують вступати до відповідних навчальних закладів, де їх також чекає пропаганда та військовизація, або ж без освіти вступати до поліції окупаційних адміністрацій.

Українська молодь на тимчасово окупованих територіях чітко розуміє, що освіта та робота, яку пропонують окупанти, є лише прикриттям для русифікації та використання їх у злочинних цілях.

 

Читайте також