Втрати Росії на війні проти України за вересень досягли рекордних показників, – британська розвідка

Вибух під час військових навчань у Росії
Вибух під час військових навчань у Росії

Саме у вересні середньодобові втрати військ Російської Федерації в Україні досягли рекордного рівня за весь період воєнних дій. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, середньодобова кількість втрат у вересні становила 1 271 особу на день, тоді як попередній рекорд був зафіксований у травні - 1 262 особи на день.

Загалом, з початку повномасштабної війни проти України, російська армія, ймовірно, втратила понад 648 тисяч військових, стверджує розвідка Британії.

Збільшення кількості втрат з травня майже напевно пов'язане з розширенням зони бойових дій у Харківському та Курському напрямках, а також зі зростанням інтенсивності бойових дій уздовж лінії фронту.

Експерти Міністерства оборони Великої Британії передбачають, що російські війська продовжать спроби розтягнути українські сили, використовуючи чисельність для прориву оборонних позицій та досягнення тактичних успіхів.

Кількість жертв Росії, ймовірно, продовжить залишатися переважно вищою за 1000 осіб на день до кінця 2024 року, попри приход зими.

Спостерігачі з Британії пояснили, що погодні умови наразі не призвели до скорочення наступальних операцій або зниження темпів втрат, оскільки Росія покладається на піхотну тактику і не веде рухливої війни, яка потребує кращих умов.

Також, повстанський рух "АТЕШ", що діє на тимчасово окупованих територіях України, повідомляє про недосвідчених строковиків, яких російське командування відправляє на Придніпровському напрямку та ховає втрати після боїв з ЗСУ. Військова група "Дніпро" почала відправляти на Дніпровські острови непідготовлених мобілізованих та строковиків, які стають легкою мішенню через відсутність навичок та підготовки. Багато з них гинуть ще до досягнення бойових позицій, тонуть у Дніпрі або потрапляють під вогонь ЗСУ. Російське командування приховує справжні втрати, відправляючи нових бійців на певну смерть. Тіла загиблих не вивозяться, а дані про втрати ховаються. Все це - спроба зберегти видимість контролю, якого вже не існує.

Також повідомляється, що російські війська продовжують наступ на Харківському напрямку та по всій лінії фронту. У районі Глибокого ворог посилює свої підрозділи та будує нові фортифікації для утримання позицій та змоги продовжити наступ. Російські військові також посилюють позиції та проводять інженерні роботи в районі Лукʼянців. Біля населеного пункту Тихе противник активізує заходи з логістики. Протягом ночі ворожі сили проводили повітряну розвідку для виявлення підрозділів Сил оборони України.

Нагадаємо, що з моменту початку повномасштабної війни в Україні пройшло вже 957 днів.

Читайте також