Вудворд розповів, як Остін відмовляв Шойгу від ядерного удару по Україні

Петро Остін і Сергій Шойгу обговорюють ситуацію
Петро Остін і Сергій Шойгу обговорюють ситуацію
За словами відомого американського журналіста Боба Вудворда, адміністрація президента США Джо Байдена зіткнулася з серйозною загрозою використання Росією тактичної ядерної зброї проти України.

Американський журналіст Боб Вудворд повідомив, що адміністрація президента США Джо Байдена стикається з великою загрозою використання Росією тактичної ядерної зброї проти України.

За інформацією Вудворда, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ймовірність застосування ядерної зброї оцінювалася в 5-10%, але згодом зросла до 50%. "У Білому домі вони сиділи там, дивлячись на це, і усвідомлювали, що для співробітників національної безпеки президента Байдена це підкидання монети", - зазначив журналіст.

За даними Вудворда, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ймовірність використання ядерної зброї становила від 5 до 10%, але пізніше зросла до 50%. Він також зазначив, що представники адміністрації президента Байдена розуміли, що для працівників національної безпеки це було рівносильним підкиданням монети.

Вудворд розповів, що міністр оборони США Ллойд Остін зателефонував своєму російському колегові Сергію Шойгу і попередив про наслідки використання ядерної зброї. "Ми знаємо, що ви розглядаєте можливість використання тактичної ядерної зброї в Україні", - сказав Остін Шойгу, за словами Вудворда.

За словами Вудворда, міністр оборони США Ллойд Остін зателефонував до свого російського колеги Сергія Шойгу і попередив про наслідки випадкового використання ядерної зброї. "Ми знаємо, що ви розглядаєте можливість використання тактичної ядерної зброї в Україні", - сказав Остін Шойгу, відповідно до Вудворда.

Коли Шойгу відповів, що не любить, коли йому погрожують, Остін заявив: "Пане міністре, я очолюю наймогутнішу армію в історії світу. Я не погрожую". Вудворд назвав цю фразу "однією з найсильніших, які я бачив за 52 роки журналістики".

Після того, як Шойгу відповів, що не цікавиться погрозами, Остін заявив: "Шановний міністр, я очолюю найпотужнішу армію в історії світу. Я не погрожую". Вудворд вважає, що ця фраза є однією з найсильніших, які він почув за 52 роки своєї журналістської діяльності.

За словами Вудворда, адміністрація Байдена усвідомлювала, що використання Росією тактичної ядерної зброї "визначить епоху". "80 років ядерна зброя не використовувалася. І ось Путін, який не тільки садист, але й повністю контролює ситуацію, погрожує цим", - зазначив журналіст.

Згідно з Вудвордом, адміністрація Байдена розуміла, що використання тактичної ядерної зброї Росією "вирішить епоху". "80 років не було використано ядерну зброю. І ось Путін, який не просто є садистом, але також повністю контролює ситуацію, загрожує цим", - заявив журналіст.

Вудворд також розповів, що російська військова доктрина дозволяє використання тактичної ядерної зброї у випадку "катастрофічних втрат на полі бою". За його словами, були моменти, коли російські війська зазнавали серйозних поразок в Україні, що могло спровокувати застосування ядерної зброї.

Вудворд також зазначив, що російська військова доктрина передбачає можливість використання тактичної ядерної зброї у випадку "катастрофічних втрат на полі бою". Він зазначив, що були ситуації, коли російські війська зазнавали серйозних поразок в Україні, що може бути причиною використання ядерної зброї.

На щастя, ситуація згодом стабілізувалася. "Є сцени [у книзі], де американські генерали розмовляють з російськими генералами, кажучи: "Гаразд, тепер вам не потрібно використовувати тактичну ядерну зброю", - додав Вудворд.

Читайте також