Ввозили та продавали «репліки» товарів світового бренду: на Одещині судитимуть групу зловмисників

Товари світових брендів замасковані під репліки
Товари світових брендів замасковані під репліки

Кіберполіцейські Одещини та детективи БЕБ розкрили схему розповсюдження контрафактного товару у вигляді відомого бренду в Україні.

За інформацією поліції, правоохоронці виявили тисячі підроблених товарів на суму майже 4,7 млн грн. Обвинувальний акт стосовно трьох осіб буде направлено до суду.

Одеські кіберполіцейські та детективи Бюро економічної безпеки в Одеській області, під керівництвом Одеської обласної прокуратури, розкрили ділову групу, яка незаконно ввозила та продавала підроблені товари відомого світового бренду.

Злочини вчинялися з липня 2023 року по березень 2024 року власниками інтернет-магазину, а також через соціальні мережі і месенджери. Також такі підробки можна було придбати в магазині в одному з районів Одеси.

В результаті проведених обшуків та перевірок місць проживання та діяльності підробителів, а також в автомобілі одного з них, правоохоронці вилучили смарт-годинники, навушники, мобільні телефони та готівку, отриману від незаконних дій. Вартість вилученого товару оцінюється приблизно в 4,7 млн грн.

На основі проведених експертиз, було визначено, що власнику бренду завдано збитків на суму понад 6,5 млн грн.

Проведення досудового розслідування було завершено правоохоронними органами наприкінці вересня. Обвинувальний акт стосовно трьох підозрюваних буде направлено до суду за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення свободи на строк до трьох років.

Читайте також