Вже 80 бойових зіткнень на добу: ЗСУ відображають настання окупантів

Бойові зіткнення в зоні окупації
Бойові зіткнення в зоні окупації

Напружена ситуація на лінії фронту

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що станом на 16:00 30 вересня 2024 року на лінії фронту спостерігається напружена ситуація.

Протягом доби було зафіксовано 80 бойових зіткнень.

Російські війська продовжують обстрілювати прикордонні райони Сумської, Чернігівської та Харківської областей. Постраждали населені пункти Стукалівка, Бобилівка, Відродженівське, Тимофіївка, Новодмитрівка, Малушине, Свобода, Ободи, Бруски та Велика Писарівка. Ворог влаштував авіаудари по Студеноку, Кучерівці та Будівельному, використовуючи сім керованих авіабомб.

На Харківському напрямку було відбито сім ворожих атак біля Бургуватки, Стариці та Вовчанську. На Куп'янському напрямку українські захисники відбили п'ять атак поблизу Синьківки, Новоосинового, Глушківки та Вишневого.

Лиманський напрямок став місцем 14 ворожих атак. Противник активно використовував авіацію, скидаючи понад 60 некерованих авіаційних ракет у районі Серебрянського лісництва.

На Краматорському напрямку окупанти двічі штурмували позиції ЗСУ біля Часового Яру. Торецький напрямок зазнав десяти атак, а по Костянтинівці було завдано авіаудару.

Покровський напрямок відзначився 13 спробами прорвати оборону противника. На Курахівському напрямку було відбито вісім атак. Времівський напрямок став місцем шести штурмів та інтенсивних авіаударів - загалом було скинуто 21 авіабомбу.

На Оріхівському напрямку противник здійснив одну невдалу атаку, але продовжує завдавати авіаударів та артилерійські обстріли. На Гуляйпільському та Придніпровському напрямках ворожих атак не зафіксовано.

Читайте також