Взимку відключень світла майже не буде: оптимістичний прогноз уряду

Приріст оптимізму: майже немає зимових відключень електроенергії
Приріст оптимізму: майже немає зимових відключень електроенергії

Уряд заявляє, що в Україні не буде проблем з енергопостачанням до кінця жовтня та в листопаді. Чиновники сподіваються, що ця зима пройде майже без відключень, як і минулого року. Про це повідомляє РБК-Україна.

Навіть при наявності ризиків обстрілів, аварій та виходу з ладу обладнання, уряд стверджує, що у країні є всі можливості пройти зиму без відключення електропостачання.

«За оптимістичним сценарієм, який розглядається як базовий, це зима пройде практично без відключень світла», - зазначено в матеріалі.

Один з високопосадовців Кабінету Міністрів пояснив, що відключення можуть бути здійснені лише за сильних морозів, наприклад, більше 10 градусів, або в разі великих аварій на лініях електропередач і підстанціях.

В Україні встановлено додатковий захист електростанцій, що є додатковим плюсом для такого прогнозу відсутності відключення електропостачання, а також збільшення генерації та імпорту.

«На жаль, позитивні очікування поки не підтверджуються поза межами урядових кабінетів, ні в експертному середовищі, ні серед учасників енергоринку», - зазначено в матеріалі.

Нагадаємо, що енергетики закликають українців споживати електроенергію ефективно. Наразі, заходи, що обмежують споживання електроенергії, не передбачаються.

Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні (ММПЛУ) прогнозує, що цієї зими українцям можуть відключати електропостачання від чотирьох до 18 годин на добу.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко зазначив, що на ринку електроенергії обмеження у цінах заважають будівництву нових електростанцій.

Читайте також

Легенда кіно Софі Лорен святкує 90-річчя
сьогодні, 13:59 20 переглянули
Софі Лорен святкує 90-річчя