З ким із світових лідерів Зеленський вже зустрівся в США та про що вдалось домовитись

Зеленський зустріч З ким лідери
Зеленський зустріч З ким лідери

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час свого візиту до США він провів офіційні зустрічі з президентами та лідерами інших країн.

Однією з найважливіших зустрічей була зустріч з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Зеленський заявив, що вони говорили про зроблення справедливого миру і підтримання єдності. Він також зазначив, що успішно провели перший Саміт миру за Формулою миру.

Президент також зустрівся з Генеральним секретарем Організації американських держав Луїсом Альмагро і обговорив питання безпеки та миру в світі. Вони обговорили, як зберегти єдність світової спільноти і зробити глобальні зусилля ефективнішими.

Зеленський також зустрівся з японським прем'єр-міністром Фуміо Кішідою і подякував Японії за підтримку та новий пакет енергетичної допомоги. Він зазначив, що про цей пакет буде оголошено найближчими днями.

Зустріч із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді стала третьою зустріччю між ними. Зеленський зазначив, що вони активно розвивають відносини та спільно працюють над зміцненням співпраці в різних галузях.

Також Зеленський зустрівся з президентом Парагваю Сантьяго Пеньєю та розповів йому про результати першого Саміту миру. Він висловив надію, що Парагвай прийме участь в другому саміті.

Президент почав свій візит до США з відвідування армійського боєприпасного заводу у штаті Пенсильванія. Це завод є ключовим у виробництві боєприпасів для артилерії та мінометів, які необхідні Україні в умовах війни з Росією.

Під час візиту Зеленського до США також планується зустріч з президентом Джо Байденом та обговорення питання підтримки України у військовій та економічній сферах.

Президент також виступив на саміті в США, де заявив, що Путін вкрав багато, але не зможе вкрасти майбутнє світу.

Читайте також