За добу відбулося понад 70 боїв: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Наразі триває вже 766-та доба війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 72 бойові зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у своєму зведенні за 30 березня.

Ворожі удари

Загалом, ворог здійснив 38 ракетних та 75 авіаційних ударів, а також 98 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. В результаті цих атак загинули та були поранені мирні мешканці. Багатоповерхівки, медичні установи, автомобілі, школи, дитячі садки та інші об'єкти цивільної інфраструктури були пошкоджені або зруйновані.

Були зазначені авіаційні удари по населених пунктах Сумської та Харківської областей, Луганщини та Запоріжжя.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зависіти на кордоні та проводити диверсійні акції для запобігання переміщення наших військових на небезпечні напрямки, а також засилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку противник не проводив наступальних дій.

Наші війська успішно відбили 16 атак на Лиманському напрямку, де противник намагався прорвати оборону поблизу населених пунктів Терни в Донецькій області та Білогорівка на Луганщині. Також, було відбито 4 атаки на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському напрямку, нашим захисникам вдалося відбити 20 атак, коли противник намагався висунутися зі своїх позицій у населених пунктах Бердичі, Уманське, Тоненьке, Семенівка, Первомайське та Невельське.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Новопавлівському напрямку, де було атаковано поблизу населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка і Водяне.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 4 атаки, а на Херсонському напрямку ворожі війська продовжують намагатися вибити наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра.

Успішні удари ЗСУ

Силами Сил оборони було завдано ударів по пункту управління, засобу протиповітряної оборони та 10 районах, де ворожі війська зосереджують свій особовий склад, озброєння та техніку. Завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, двох засобах протиповітряної оборони та артилерійському засобі противника.