За фото Навального – до в'язниці. Мурманський суд визнав портрет політика пропагандою екстремізму

Суд визнав фото Навального символом екстремістської організації

Жовтневий суд міста Мурманськ визнав фотозображення покійного політика Олексія Навального символом екстремістської організації. Про це повідомляє видання "Новая газета". Рішення було ухвалено в адміністративній справі місцевої жительки Марини-Вікторії Нагорних.

Публічна демонстрація фотозображення Навального є пропагандою атрибутики і символом екстремістської організації

За даними видання, жінка виставила фото Навального в близькості до свого будинку, приховавши його серед заростей дерев. Суд визнав цей акт "публічною демонстрацією символіки екстремістської організації" і вирішив покарати росіянку семиденним арештом.

Це вже другий вирок, який отримала жінка за аналогічну ситуацію. Раніше її заарештували за публічну демонстрацію плакату з прізвищем "Навальний".

Прізвище "Навальний" міститься в найменуванні руху "Штаби Навального", який визнаний судом екстремістським, а його діяльність заборонена

В рішенні суду зазначено, що на фото Навального, яке прикріпила до дерева жінка, було написано "бессмертен" (безсмертний).

Зазначимо, що вже у чотирьох регіонах Росії прізвище Навального прирівнюється до екстремістської символіки, і учасникам акцій з цим прізвищем на плакатах призначаються адміністративні арешти.

Раніше повідомлялося, що після поховання Навального, проведеного 1 березня, російські силовики затримали 130 людей на публічних заходах.