За минулу добу на фронті відбулось 65 бойових зіткнень: де відбито найбільше російських атак

Триває 788-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом доби було зафіксовано 65 бойових зіткнень. Загалом, ворог здійснив 4 ракетні та 37 авіаційних ударів і 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. У результаті терористичних атак загинули і поранені невинні люди, а також зруйновані будинки та інші об'єкти. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках немає значних змін. Ворог не формує наступальних угруповань.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує присутність у прикордонних районах, проводить розвідувальну діяльність і обстрілює населені пункти з території РФ. Також вони збільшують міно-вибухові загородження вздовж кордону. Були обстріли більше 10 населених пунктів, включаючи Степок, Тур’ю, Стару Гуту.

На Куп'янському напрямку не відбуваються наступальні дії. Були обстріли Синьківки, Петропавлівки та Котлярівки.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 9 атак біля Терни та зазнали обстрілів в Новосадовому, Ямполівці. Були пошкоджені більше 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 13 атак біля Білогорівки та Верхньокам’янського. Були обстріли близько 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку наші війська відбили 9 атак в різних населених пунктах, серед яких Очеретине, Бердичі, Уманське. Були обстріли біля Соловйового та Олександропільського.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в Георгіївці, Новомихайлівці, Водяному та Урожайному. Були обстріли біля Костянтинівки та Катеринівки.

На Оріхівському напрямку ворог 3 рази атакував наші позиції біля Старомайорського та Роботиного. Більше 20 населених пунктів зазнали обстрілів, зокрема Червоне та Новоданилівка.

На Херсонському напрямку ворог продовжує намагання витіснити наші підрозділи. Відбулася безуспішна атака на позиції наших військ у Кринках. Більше 20 населених пунктів зазнали обстрілів, зокрема Ольгівка та Львове.

Успіхи ЗСУ

Авіація Сил оборони нанесла удари по розташуванню противника в 9 районах. Протиповітряна оборона України знищила 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Ракетні війська також завдали удари проти одного району зосередження противника.

За даними британської розвідки, обстріли в Часовому Яру відбуваються за такою ж тактикою, яку використовували під час наступу на Авдіївку. Військове керівництво РФ доручило військам захопити Часовий Яр до 9 травня, що дасть їм можливість наступати на інші міста Донеччини.