За сплату податків бронюватимуть від мобілізації? Стефанчук зробив заяву

Уряд пропонує бронювати від армії людей з високими доходами

ЗМІ повідомили, що в Офісі президента розглядається можливість бронювання військовозобов'язаних, які сплачують багато податків завдяки високим зарплатам. Однак такого пункту немає в законопроєкті про мобілізацію. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За інформацією ЗМІ, пропонується бронювання для осіб, які сплачують мінімум 6 тисяч гривень ПДФО на місяць та 22% єдиного соціального внеску. Інші можливі варіанти - зарплатня від 35 тисяч гривень, сплата 14,5 тисяч гривень ЄСВ, застосування цього принципу до фізичних осіб-підприємців та мінімальний поріг зарплати на спеціальному податковому режимі «Дія.City».

Стефанчук зауважив, що ідея бронювання не нова, але не має вдалого виконання в світі.

За словами голови Верховної Ради, необхідно фінансувати Збройні сили для успішного ведення війни. Не можна виграти війну без належного фінансування.

Зміни в законопроєкті про мобілізацію

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Зокрема, пропонується знизити призовний вік до 25 років і обмежити права громадян, які ухиляються від служби. Також планується поліпшити процедуру військового обліку.

Однак законопроєкт поки не буде винесений на голосування. Його спочатку буде обговорено та внесено зміни.