Заборона Московської церкви, атака РФ на дитяче кафе в Запоріжжі. Головне за 20 серпня

Заборона Московської церкви, російська агресія на дитяче кафе в Запоріжжі
Заборона Московської церкви, російська агресія на дитяче кафе в Запоріжжі

Урядовий законопроєкт про заборону Московської церкви був ухвалений Верховною Радою. За цей законопроєкт проголосувало 265 народних депутатів. Московська церква, яка діє в Україні під назвою УПЦ МП, потрапляє під визначення "релігійних організацій, що мають керівний центр у державі, яка здійснює збройну агресію проти України".

Також, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, який передбачає позбавлення державних нагород осіб, які популяризують або пропагують Росію, чи здійснюють інші протиправні дії проти України. Зараз таке позбавлення можливо лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин.

Сьогодні ворог вдарив по дитячому кафе в Запоріжжі, унаслідок чого четверо дітей та одна дівчина отримали поранення. У результаті цього нападу помер 15-річний хлопець, стан інших постраждалих стабільний.

Міністр оборони США Ллойд Остін проведе зустріч Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині 6 вересня 2024 року. Попередня зустріч у форматі "Рамштайн" відбулася у Брюсселі 13 червня.

Також, Верховна Рада схвалила законопроєкт, який гарантує військовим, що воюють у РФ, такі ж виплати та преференції, як на передовій. За це рішення проголосували 321 народний обранець.

Читайте також