Забруднення річки Сейм: стало відомо, скільки часу потрібно на відновлення екосистем

Забруднення річки Сейм: відновлення екосистеми
Забруднення річки Сейм: відновлення екосистеми

Цукровий завод в Курській області забруднив річку Сейм близько 5600 тоннами забрудненої води. Експерти кажуть, що на відновлення екосистем річок Сейм та Десна знадобиться 2-3 роки. Директор Інституту гідробіології НАН України та директор УкрГМІ ДСНС та НАН України заявили про це на пресконференції. Вони наголосили, що забруднення води вплинуло на рибу та знищило розчинений кисень у воді.

Екологічна катастрофа на річці Дністр у 1983 році є прикладом швидкого відновлення екосистем. Через розрив дамби загинуло все живе на протязі 500 км річки. Однак, відновлення на незарегульованих річках може зайняти декілька років, за словами експерта.

Міністерство захисту довкілля разом із науковцями та представниками Держводагентства працює над заходами для відновлення екосистем річок та води.

Забруднення у річці Десна продовжує рухатися до Києва. Відповідна інформацію надав заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Він зазначив, що забруднення дійшло до Чернігівської області та наразі рухається в сторону столиці.

Не відомо, чи було забруднення річки Сейм умисним чи аварійним.

Читайте також