Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера

Офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ обвинувачують у вбивстві через необережність

Державне бюро розслідувань закінчило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка. Його звинувачують у вбивстві через необережність за те, що він подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, повідомляє пресслужба ДБР.

«Фігуранту повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність...

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 15 років, повідомляє ДБР.

На початковій стадії розслідування Тімченку була пред'явлена підозра у незаконному збуті бойових припасів. Чоловік передав Частякову вибуховий "подарунок" з гранатами на день народження без попереднього попередження про справжність гранат та без переконання, що отримувачі розуміли справжню природу подарунка, зазначає ДБР.

Несправжність гранат призвела до трагічних наслідків: під час розпакування "подарунка" одна з гранат вибухнула в руках Частякова, який вважав їх сувенірними чarki. Військовий загинув, а його син отримав серйозні тілесні ушкодження.

Після ознайомлення захисту та потерпілими з матеріалами розслідування справа буде передана до суду.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року на Київщині внаслідок вибуху гранати загинув підполковник, а його син був госпіталізований з серйозними пораненнями. Загиблий, Геннадій Частяков, працював помічником головнокомандувача Валерія Залужного.