Загибель помічника Залужного: поліція з'ясувала перші обставини трагедії

Загибель помічника Залужного: поліція з'ясувала перші обставини трагедії

Внаслідок проведення першочергових слідчих дій вдалося встановити перші обставини смерті помічника головнокомандувача Збройних Сил України Геннадія Частякова. За даними міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, провели обшуки у військового, який подарував гранати.

Міністр пояснив, що в день свого народження майор Частяков повернувся додому з подарунками від колег, які почав показувати своїй родині. Зокрема, він показав гранати нового західного зразка, які були у подарунковому ящику.

За словами Клименка, спочатку в руки взяв гранату син і почав крутити кільце. Потім військовослужбовець забрав гранату у дитини і спровокував трагічний вибух шляхом висмикнення кільця. Поліція під час обшуку кімнати виявила ще 5 нерозірваних гранат, які будуть направлені на експертизу. Крім того, знайдено ще 2 гранати в кабінеті колеги-військовослужбовця, який подарував боєприпаси.

Міністр закликав не розповсюджувати неофіційну інформацію і чекати на офіційні результати розслідування, яке вже триває. Ця трагедія сталася у селі Чайки Київської області, де загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Геннадій Частяков, а його син отримав поранення.

Крім того, влаштовано кримінальне провадження за фактом загибелі людини та незаконного поводження з боєприпасами.

Залужний також висловив своє співчуття до загиблого помічника та зазначив, що вибух стався у день Частякового народження, коли відбувся цей трагічний інцидент.

Читайте також:

Загибель помічника Залужного: з'явилося перше фото із місця трагедії

Загибель помічника Залужного Частякова: стали відомі нові деталі

Читайте також: