Загинув під час виконання бойового завдання на Курщині. Згадаємо Сергія Янчука

Загинувший солдат на Курщині
Загинувший солдат на Курщині

Кожного дня о 9 годині українці вшановують пам'ять загиблих у російсько-українській війні. Сьогодні згадаємо Сергія Янчука.

9 серпня 2024 року в районі міста Суджа у Курській області Сергій Янчук, житель села Баланівка, загинув під час виконання бойових завдань. Про це повідомив міський голова Бершаді Віталій Драган.

Сергій Янчук народився 6 червня 1982 року і навчався у Баланівській загальноосвітній школі.

Сержант Сергій Янчук був командиром інженерно-саперного відділення.

9 серпня 2024 року Сергій Янчук загинув під час виконання бойових завдань у районі міста Суджа у Курській області.

Пам'ять про Сергія Янчука

«Ризикуючи власним життям, Сергій віддав своє життя за кращу долю майбутніх поколінь», – написав міський голова Бершаді.
«Герої не вмирають? Від учора мій світ здригнувся... Пішов павутиною дрібних тріщин, тонких на вид, глибоких на правду... Герої вмирають... Кожен день...

Я познайомився з Сергієм приблизно шість років тому. Він створив гумористичну групу і запросив мене. Він був також талановитим фотографом і вмів запечатати особливі моменти та поділитися ними з іншими. На його фотографіях було все живе й натуральне: небо, сонце, хмари, дерева, квіти... і коти. Коти призначені бути всюди, і коли у нього заблокували акаунт на Facebook, він створив альтернативний під назвою "Кіт Томас".

«У житті ми бачились двічі. Він приїжджав до наших спільних друзів після контузії. Він був маленький, худий і зморений... звичайний... Але він не був звичайним! Він сам обрав службу і пішов добровольцем, він підробив медичні дослідження, щоб показати свою придатність. Після поранення він відмовився від роботи у навчальному центрі і повернувся до хлопців «на перший рубіж».

Він був настільки відданий! Він був...

Вчора мій світ зруйнувався. Він був моїм особистим героєм, Суперменом-Бетменом-Дедпулом. Не знаю чому, але я думала, що він незламний...

Я вірила, що Сєрий виживе, прийде переможцем і ми святкуватимемо разом усю нашу перемогу!

Герої вмирають... Вони вмирають на війні кожного дня. Але вони живуть у наших серцях і пам'яті...

Це фото – з його останнього посту в групі...

Пам'ятаймо ціну нашого «заднього фронту», – написала його знайома Оксана Когут.

Церемонія прощання з Сергієм Янчуком відбулася 14 серпня 2024 року в його рідному селі Баланівка.

«Главком» долучається до хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять всіх українців, які загинули в боротьбі за нашу Батьківщину. Ми пам'ятаємо про загиблих від рук російських окупантів і запалюємо свічки пам'яті, вклоняючись у скорботі під час національної хвилини мовчання. Ми шануємо пам'ять героїв-громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої країни: військових, цивільних і дітей, всіх, хто загинув у боях з російськими окупантами і через напад ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 132 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)