Захищаючи Україну, загинув льотчик Олексій Месь – Повітряні сили

Український льотчик Олексій Месь на фото
Український льотчик Олексій Месь на фото

Україна втратила свого героїчного льотчика, Олексія Месь, який загинув 26 серпня під час російської масованої ракетно-авіаційної атаки. Повідомлення про це надійшло від пресслужби Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗСУ.

Під час атаки Олексій знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Відомо, що Олексій Месь героїчно відстояв Україну під час російського комбінованого ракетно-авіаційного удару 26 серпня. Він знищив три крилаті ракети і один ударний БпЛА, врятовавши українців від загрози смертоносних ракет. На жаль, Олексій пожертвував своїм життям заради нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 29 серпня, його побратими-льотчики, командири, підлеглі, друзі і колеги, а також сотні простих українців прийшли попрощатися з ним. Пілотам МіГ-29 вшанували полеглого льотчика, злітну процесію показали над його похороном. За рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України Олексію Месю посмертно присвоїли звання полковника. Ми втратили надійного друга і сильного воїна, але не втратили нашої сили, волі і прагнення перемагати", - повідомили у Повітряних силах.

Російська агресія торкається енергетики

Нагадаємо, що Росія знову атакує Україну ракетами та безпілотниками, на цей раз національну енергетичну систему стали метою нападу.

Російські загарбники влаштували атаку на енергетичні об'єкти у Полтавській області, що призвело до п'яти травмованих.

Також під ворожим вогнем опинився об'єкт інфраструктури в Луцьку, де загинула одна людина.

Російська Федерація атакувала енергетичні об'єкти на Львівщині.

У зв'язку з цими атаками, було введено екстрене відключення світла, а також розгорнуто «Пункти незламності» по Києву для забезпечення безпеки міста.

В різних регіонах України зафіксовані випадки знеструмлення через атаки Росії. Укрзалізниця для забезпечення перевезення пасажирів вже вивела на лінію резервні тепловози.

Читайте також