Захисники відбивають атаки на Авдіївському напрямку. Дані Генштабу

За 725-й день війни Росії проти України відбулося 82 бойові зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі обстріли України

Протягом доби було зареєстровано 13 ракетних ударів та 104 авіаційних удари від ворожої сторони. Також ворог здійснив 169 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ці атаки призвели до поранених та загиблих серед цивільного населення. Також були пошкоджені будинки та об’єкти критичної інфраструктури.

Уночі було зафіксовано атаки російських окупантів за допомогою БпЛА типу Shahed-136/131. Деталі цих атак наразі уточнюються.

Авіаційні удари були проведені по різних населених пунктах, включаючи Стогнії, Чорне, Садовод, Синьківка, Петропавлівка, Куп'янськ, Московка, Загризове Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Новосадове, Слов'янськ, Краматорськ, Семенівка, Очеретине, Бердичі, Тоненьке, Терни, Іванівське, Орлівка, Новомихайлівка, Вугледар, Старомайорське Донецької області; Роботине, Новодарівка Запорізької області.

Також було обстріляно понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається незмінною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує тримати військову присутність у прикордонних районах. Вони також підвищують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку ворог не проводив наступальних дій.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 12 атак противника.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 14 атак ворога.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 14 атак окупантів.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога. Протягом доби було зафіксовано 23 спроби прорвати оборону.

На Новопавлівському напрямку наші воїни відбили дві атаки противника.

На Запорізькому напрямку ворог 13 разів безуспішно намагався атакувати.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримувати позиції та відбивати штурми окупаційних військ. Протягом доби зафіксовано два безуспішних штурму.

Незважаючи на це, наші воїни активно завдають ударів по позиціях ворога в усьому фронтовому поясі.

Успішні удари ЗСУ по позиціях окупантів

Протягом доби авіація Сил оборони вдарила по 14 районах зосередження особового складу та трьох зенітно-ракетних комплексів противника.

Ракетні війська завдали ударів по одному району зосередження особового складу, двом пунктам управління, чотирьом артилерійським засобам, чотирьом складам боєприпасів та одній станції радіоелектронної боротьби противника.

Аналітики відзначають, що російські окупаційні війська незначно продовжили просуватися на південь від Богданівки та відбили певну позицію на південь від Роботиного.

Раніше було повідомлено, що російська авіація завдала ударів по позиціях власних військ у районі Авдіївки під час боїв за місто.

Читайте також: 

  • Військовий пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки
  • Зеленський оцінив втрати ЗСУ в Авдіївці
  • Третя штурмова показала наслідки боїв за Авдіївку (відео)
  • Авдіївка в окупації. Путін вдарив вітальну телеграму