Закликав до повалення влади та поширював фейки: справу Азарова передано до суду

Експрем'єра судитимуть за інформаційну допомогу Росії

Офіс генерального прокурора повідомив, що експрем'єр-міністра України будуть судити за надання інформаційної допомоги Росії та заклики до повалення влади. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт, який буде розглядатися в рамках кримінального провадження.

Згідно з повідомленням, обвинувачення відноситься до публічних закликів до насильницької зміни та повалення української влади, а також до здійснення інформаційної діяльності у співпраці з Росією та виправдання збройної агресії РФ проти України.

За результатами слідства, експрем'єр-міністр, який переховується на території Росії з моменту вторгнення, активно використовує російські медіа та інтернет для проведення інформаційної діяльності у співпраці з Російською Федерацією.

Також вказується, що колишній український високопосадовець регулярно бере участь в передачах російських медіа, пропагуючи російські наративи та спрямовуючи свою інформаційну діяльність на дискредитацію України.

У відеозаписах на російських Youtube-каналах та порталах, колишній прем'єр-міністр виправдовує збройну агресію РФ та окупацію частини території України. Він закликає до насильницької зміни української влади та називає ситуацію в Бучі фейком, запевняючи, що спеціальна операція Путіна врятувала Донецьк від захоплення

Проведення досудового розслідування здійснювала Служба безпеки України. Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони рекомендувала ввести новий пакет санкцій проти колишніх високопосадовців та правоохоронців-зрадників в рамках Служби безпеки України.