Законопроєкт про демобілізацію: нардеп насторожив заявою

Нардеп виступає на засіданні Верховної Ради
Нардеп виступає на засіданні Верховної Ради

Народний депутат та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський висловив свою думку про законопроект про демобілізацію з термінами служби. Він заявив, що такий закон може підірвати державність України. Веніславський посилався на інформацію з розвідувальних служб, згідно з якою Росія постійно збільшує свою військову присутність в Україні. Також він зазначив, що Верховна Рада підтримала законопроект щодо демобілізації, але його ще не було представлено. Веніславський відзначив, що ситуація складна для міністра оборони та головнокомандувача Збройних сил, але вимагати внесення законодавчого акту зараз може бути небезпечним. Він запевнив, що Верховна Рада працює над цим питанням, але ще немає простого рішення.

У свою чергу, українська військовослужбовиця Тетяна Чорновол висловила думку, що ті військові, які вже давно беруть участь у бойових діях, мають більше шансів на виживання, ніж новобранці. Вона наголосила на необхідності підтримки бажання військових повернутися додому та професійного зростання.

Також, військовослужбовець Сергій Гнезділов заявив про свою самовільну відставку з армії у знак протесту проти відсутності встановлених термінів служби та порушення прав громадян на захист держави згідно з Конституцією.

Яворівський районний суд Львівщини виніс вирок львів'янину, який втік з військової служби, та засудив його до п'яти років тюрми.

Читайте також