Закупили зброю та рукавички: на Черкащині двоє чоловіків готували вбивство судді (фото)

Чоловіки з рукавичками та зброєю
Чоловіки з рукавичками та зброєю

Затримано злочинців у справі планованого вбивства судді

У Черкаській області правоохоронними органами було затримано двох чоловіків, які планували убити суддю одного з районних судів. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За попередніми даними слідства, організатором злочину був представник злочинної групи, який має великий вплив на злочинність у регіоні. Виконавцем мав стати його спільник.

Благодаря спільній роботі правоохоронних органів злочин був запобігтий, а зловмисників затримано.

Розслідування показало, що злочинці дуже детально планували вбивство. На початку березня 2024 року вони придбали зброю і боєприпаси для здійснення злочинного плану. Також вони купили змінну одежу, взуття, рукавички та інші предмети для приховування своїх дій.

Під час обшуків у місцях проживання затриманих і в їхніх автомобілях було вилучено пістолет з глушником, перероблений зі стартового в бойовий, а також патрони до нього. Також вилучено дві гранати, одежу, рукавички, кросівки та інші предмети, що свідчать про наміри злочинців скоїти особливо тяжкий злочин.

Зловмисників затримано згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри затриманим щодо замаху на умисне вбивство, вчиненого у попередній змові групою осіб, а також незаконного поводження зі зброєю і боєприпасами (частина 1 статті 14, пункт 12 частини 2 статті 115, частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

Раніше повідомлялося, що на Одещині чоловік найняв кілера за 10 тисяч доларів, щоб вбити свого сусіда.

Читайте також