Залужний розповів, як зміниться хід війни в наступному році

Генерал Залужний: наступний рік відрізнятиметься через зміну технологій ведення війни

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний повідомив, що наступний рік буде відрізнятись від 2023-го через впровадження нових технологій у веденні війни. Про це він заявив на закритому брифінгу.

«2024 рік не просто буде відрізнятись, він має відрізнятись, бо інакше нас чекає те, про що я писав у статті. Відповідно ми ці проблеми знайшли, і знайшли уже десь 90% розв'язання цих питань, які необхідно буде обов'язково вирішити, щоб у наступному році діяти більш ефективно і головне – зберегти життя людей. Ми працюємо над цим. Наші партнери також погодилися з нами щодо цих питань. Тому можу вас запевнити, що наступний рік буде відрізнятись… Ми робимо все для цього», – зазначив Залужний.

За словами головнокомандувача, противник не відстає від ЗСУ, але вони знаходяться в потужному протистоянні з використанням різних технологій.

Раніше Залужний висловив думку, що війна з Росією переходить на новий етап – «позиційну» боротьбу зі статичними та виснажливими боями, і для перемоги в ній потрібні високі технології.

Також Залужний повідомив, що він не має компетенції визначати, кого буде призивати держава, і розповів, які умови необхідні для продовження війни.

У свою чергу, демобілізація військових може стати можливою через три роки служби за певних умов.

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення проведення мобілізації в Україні, що загрожує появою фейків та невизначеності.

  • ЗСУ потрібно мобілізувати 500 тис. людей? Залужний зробив заяву
  • Залужний прокоментував можливість мобілізації до ЗСУ осіб з інвалідністю