Залужний взяв участь у зйомках документального фільму про Да Вінчі (фото)

Залужний знявся у фільмі "Да Вінчі"

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний взяв участь у зйомках фільму "Да Вінчі". Про це йдеться на сторінці фільму у Facebook.

"Друзі! Маємо чудову новину! В зйомках фільму "Да Вінчі", попри велику зайнятість, взяв участь усіма нами шанований Валерій Залужний!" - йдеться у повідомленні.

Залужний поділився своїми спогадами про знайомство і дружбу з Дмитром Коцюбайлом, який загинув 7 березня 2023 року в боях за Бахмут.

"Вони постійно перебували на зв'язку та були дуже близькими, а коли Дмитра нагородили Зіркою Героя України він попросив, щоб саме Валерій Федорович одягнув йому цю нагороду. Це було надзвичайно важливе інтерв'ю і ви переконаєтесь в цьому під час перегляду нашої стрічки!" - заявили представники, що працюють над створенням фільму.

Нагадаємо, саме Залужний переконав Да Вінчі у середині 2022-го офіційно приєднатися до ЗСУ. Хоча серед добровольців це довго вважалося неприпустимим. "Залужний - це людина, що мотивує, - казав Да Вінчі про главкома в одному з інтерв'ю, - він виважений, холоднокровний, це та людина, яка приведе нас до перемоги".

Рівно рік тому, 7 березня 2023 року, у боях за Україну загинув легендарний воїн Дмитро Коцюбайло, відомий як "Да Вінчі". Свого часу він отримав найвищу державну нагороду - звання Героя України. Попри юний вік, Дмитро брав активну участь у Революції Гідності. По її завершенню, у 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії зі зброєю в руках. У 2014-му командував взводом добровольців, а у 2015-му - добровольчою ротою. 17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі" ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.