Замах на Роберта Фіцо: останні новини з лікарні

Замах на Роберта Фіцо: останні новини з лікарні

Прем'єр-міністра Словаччини доставили в лікарню після замаху на його життя

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху на його життя, скоєного в середу, 15 травня, в місті Гандлові, доставили в лікарню в Банській Бистриці, де йому роблять операцію. Про це повідомляє Pluska.sk з посиланням на брифінг, який відбувся у лікарні.

За інформацією видання, після доставлення прем'єр-міністра до лікарні медики деякий час не могли зупинити кровотечу в черевній порожнині, де куля могла пошкодити внутрішні органи.

Серйозний стан прем'єр-міністра і політично вмотивований замах

Віце-прем'єр-міністр і міністр оборони Роберт Каліняк повідомив на брифінгу, що у Роберта Фіцо серйозна політравма і стан його здоров'я дуже важкий.

У нас поки що немає хороших новин. Ми довіряємо медперсоналу.

Міністр внутрішніх справ Матуш Шутай-Ешток підтвердив, що зловмисник стріляв у словацького прем'єра п'ять разів.

Хочу вас запевнити, що ми робимо все, щоб розслідувати цей вчинок. За попередньою інформацією, замах був політично вмотивований і рішення про його здійснення було ухвалене невдовзі після президентських виборів.

За словами міністра, після цього інциденту буде посилено охорону Нацради (парламенту), урядовців, а також опозиції та ЗМІ.

Це ніби ми підійшли до порогу громадянської війни.

Стан прем'єр-міністра залишається критичним

Міністр охорони здоров'я Зузана Долінкова повідомила, що Роберта Фіцо спочатку доставили до лікарні в Гандлові, а потім гелікоптером до Банської Бистриці.

Стан здоров'я прем'єр-міністра залишається критичним. Він досі в операційній.

У словацькому місті Гандлова пролунало кілька пострілів біля місцевого Палацу культури, де відбувалося виїзне засідання уряду. Прем'єр-міністр Роберт Фіцо отримав поранення і перебуває у тяжкому стані. За даними міністра оборони Роберта Каліняка, Фіцо знаходиться на операції, яка триває вже 3,5 години.

Раніше письменник Юрай Цінтула, який скоїв замах на прем'єр-міністра, пояснив свій мотив. Прем'єр-міністр Фіцо висловив свою точку зору на українську війну, яку він почав звинувачувати українських неонацистів.

Джерело

Читайте також: