Заморозки у жовтні: синоптик попередила про різке похолодання в Україні

Україна замерзає в жовтні
Україна замерзає в жовтні

Українців попереджають про похолодання та заморозки, які очікуються у найближчі дні. Синоптик Наталка Діденко повідомляє, що вже найближчої ночі на західних областях України буде 0-3 градуси морозу.

"На наступному тижні, за орієнтовними прогнозами, заморозки ймовірні у західних, північних та центральних областях 17, 18 та 19 жовтня", - зазначила Діденко.

13 жовтня очікується нестійка погода по всій країні. На Правобережжі буде в основному суха погода з туманами, що можуть погіршити видимість до 300-500 метрів. На Лівобережжі передбачають дощі, місцями сильні і з грозами. Увечері дощі також очікуються у Рівненській та Львівській областях.

Синоптик попереджає про сильний вітер з поривами до 15-20 метрів за секунду в східних областях та на Приазов'ї.

Температура повітря вночі на заході України становитиме 0-3 градуси, на решті території +5+12 градусів. Вдень очікується +12+17 градусів, а на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині, Черкащині та частині Дніпропетровщини - лише +9+13 градусів.

У Києві 13 жовтня буде відносно тепла погода: вночі +8+10 градусів, вдень +12+14 градусів, без значних опадів. Проте Діденко попереджає про можливі заморозки на Київщині 17-18 жовтня.

Синоптик закликає українців готуватися до холодів, зокрема, забезпечити теплий одяг та захистити квіти на балконах.

Читайте також