Запобіжний захід керівниці МСЕК та бомбардування Херсона. Головне за 7 жовтня

Запобіжний захід керівниці МСЕК та бомбардування Херсона
Запобіжний захід керівниці МСЕК та бомбардування Херсона

Окупанти вдарили по Херсону авіабомбами, суд обрав запобіжний захід голові Хмельницького МСЕК, розвідка вивела з ладу російський тральщик "Олександр Обухов". "Главком" склав добірку новин 7 жовтня, щоб ви були в курсі головних подій.

Окупанти вдарили по Херсону авіабомбами

Сьогодні, 7 жовтня, російські окупанти скинули на Херсон чотири авіаційні бомби. Внаслідок атаки ворога на цей час відомо про 20 поранених, серед яких - маленькі діти. Близько 10:30 російські війська завдали авіаційного удару по Херсону. Зафіксовано влучання по раніше зруйнованій школі та житловій забудові у Центральному районі.

Суд обрав запобіжний захід голові Хмельницького МСЕК

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі.

Крупу відправлено під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром 500 млн 1528 грн.

Раніше стало відомо, що керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина - начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу викрито на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн.

Ексголова Конституційного суду отримав підозру

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому колові Конституційного Суду України, співробітнику Державної прикордонної служби України та заступнику начальника одного з районних відділів правоохоронного органу на Західній Україні. За даними ДБР, їх підозрюють в організації незаконного переправлення громадян через державний кордон України.

Попри те, що ДБР не називає прізвище підозрювано колишнього голови КСУ, з відкритих джерел зрозуміло, що мова про ексголову КСУ Олександра Тупицького.

Розвідка вивела з ладу російський тральщик "Олександр Обухов"

Українська розвідка вивела з ладу ще один російський корабель - тральник балтійського флоту "Олександр Обухов". За даними розвідки, корабель базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування. Однак він зазнав важких пошкоджень - через появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода.

Тральник у липні проходив ремонтні роботи у місті Санкт-Петербург. Варто нагадати, що це вже не перший виведений з ладу російський тральник - у квітні 2024-го внаслідок операції розвідки "Рибалка" було виведено з ладу ракетний катер "Серпухов".

Американські вчені отримали Нобелівську премію з фізіології та медицини

У 2024 році Нобелівську премію з фізіології та медицини отримали науковці Віктор Амброс та Гері Равкан за відкриття мікроРНК та її ролі у посттранскрипційній регуляції генів.

Віктор Амброс та Гері Равкан - американські біологи, які відкрили молекули мікроРНК, що регулюють роботу генів. У 1993 році вони оприлюднили висновки стосовно нового рівня регуляції генів, який важливий для багатоклітинних організмів, зокрема й для людини.

Читайте також