Запорізька область стане фортецею: очільник ОВА розповів про план захисту від росіян

Запорізька область - фортеця захисту
Запорізька область - фортеця захисту

У Запоріжжі розпочнеться зведення третьої лінії фортифікацій, оскільки область має стати фортецею. Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров під час ефіру телемарафону.

«Перше завдання те, яке було надано, військовими було виконано в середині літа. Наразі ми продовжуємо спільно вже з військовими будувати другу, третю лінії та оборону міст Запорізької області», – сказав він.

Федоров наголосив, що кількість опорних рубежів, які будуються, залишається конфіденційною і він не буде називати їх. Однак, глава ОВА зазначив, що ці рубежі постійно модернізуються.

За словами Федорова, основна мета фортифікації тепер полягає у захисті від ФПВ-дронів, тому необхідні антидронові сітки та інші заходи.

«Друга лінія вже майже готова на 99,9%, третя лінія буде завершена у найближчі тижні. Потім ми перейдемо до будівництва оборонних споруд у відповідності до строків, які нам надає Генштаб», – додав Федоров.

Нагадаємо, уряд виділив 1,3 млрд гривень на спорудження фортифікаційних споруд у Запорізькій області. Це відомі «зуби дракона». Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів про замовлення та контракти для будівництва фортифікаційних споруд.

Федоров зазначив, що вже укладено багато контрактів на будівництво фортифікаційних споруд, проте кількість контрактів не рівна кількості оборонних споруд або протитанкових ровів.

Як повідомлялося раніше, росіяни активно будують оборонні лінії у вигляді «зубів дракона» на окупованих територіях України. Ці «зуби дракона» виготовляються на заводі залізобетонних виробів у Гомелі (Білорусь).

Крім того, Китай постачає Росії значну кількість екскаваторів в той самий період, коли окупанти розпочали будівництво фортифікаційних укріплень на захоплених територіях України.

Читайте також