Засідання у форматі "Рамштайн": контактна група обговорить допомогу Україні

Засідання у форматі

Зустріч високопоставлених представників оборонних відомств України

20 травня у віртуальному форматі відбудеться чергова зустріч високопоставлених представників оборонних відомств Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн").

За даними Пентагону, засідання проведуть міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, генерал Чарльз Браун.

Це буде 22-ге засідання Контактної групи з питань оборони України з моменту створення міжнародної групи в квітні 2022 року.

"Засідання об'єднає міністрів оборони і керівників оборонних відомств із майже 50 країн з усього світу, щоб продовження тісну координацію для забезпечення України засобами, необхідними для захисту її суверенної території", - наголосили у Пентагоні.

Минуле, 21-ше засідання у форматі "Рамштайн", відбулося 26 квітня. На ньому очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI.

Група у форматі "Рамштайн" збирається на тлі наступу російських сил на сході України, зокрема на Харківщині і намагання Сил оборони України утримати свої позиції.

Джерело: Радіо Свобода