Засідання у форматі "Рамштайн": Остін переконуватиме союзників у відданості США допомозі Україні

Міністр оборони США Ллойд Остін підтримує Україну

На засіданні у форматі "Рамштайн" 19 березня Ллойд Остін, міністр оборони Сполучених Штатів Америки, має намір переконати європейських союзників, що адміністрація президента Джо Байдена продовжує підтримувати Україну. Це буде його перша закордонна поїздка після одужання від недавньої хвороби, і він підтвердить відданість США Україні.

Представники Пентагону повідомили агентству Reuters, що США нефінансування оборонних потреб України вже вплинуло на ситуацію на фронті, і Сили оборони України змушені оптимізувати дефіцитні ресурси зброї. Високопосадовці Міноборони США зазначили, що українці більше за всіх розуміють цю ситуацію через фінансові труднощі, з якими вони стикаються через недостатнє фінансування з боку США.

"Гадаю, наші союзники гостро усвідомлюють нашу ситуацію з фінансуванням, а українці - більше, ніж будь-хто інший, через дефіцит, який виникає через те, що ми не можемо їх забезпечити", - сказав високопоставлений представник Міноборони США.

Експерти вважають, що Ллойд Остін зіткнесться зі скептичним настроєм європейської аудиторії під час свого візиту. За їх словами, американським лідерам все складніше в Європі доводити, що США продовжує підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Реальна фінансова, військова та економічна підтримка не відповідає заявам, які звучать на Капітолійському пагорбі.

"Не існує способу, яким наші союзники можуть реально об'єднати зусилля, щоб компенсувати відсутність підтримки США", - сказав високопоставлений представник американського оборонного відомства.

Джерело: РБК-Україна